انواع رادیاتور شوفاژ
در معرفی انواع رادیاتور شوفاژ ابتدا باید اجزای که در سیستم های حرارت و برودت مرکزی پایانه های حرارتی وجود دارد را معرفی کرد که این اجزا حرارت و برودت را از موتورخانه به فضای درون ساختمان منتقل میکنند این پایانه های حرارتی دارای انواع گوناگونی با جا به جایی به صورت اجباری یا آسان هستند. رادیاتورشوفاژ تنها جهت سیستم های گرمایش مرکزی قابل استفاده می باشد که از نوع جابجایی آزاد است.
مهمترین دسته بندی رادیاتور به این شکل است:
دسته بندی انواع رادیاتور شوفاژ
رادیاتور پره ای
رایاتور پنلی
رادیاتور قرنیزی
حوله خشک کن
شوفاژ پره ای
رادیاتور پره ای قدیمی ترین نوع رادیاتور شوفاژ است و همانطور که از اسمش بر می آید، از کنار هم قرار گرفتن تعدادی پره تشکیل شده است. هرچه تعداد پره ها بیشتر باشد، قدرت گرمادهی آن هم بیشتر خواهد بود. رادیاتور پره ای از آلومینیوم یا فولاد ساخته شده است.
که معمولا از رادیاتور حوله خشک کن در حمام یا فضاهای نزدیک به آن و به منظور خشک کردن لباس و حوله استفاده می شود. رادیاتورهای تزیینی و رادیاتور های قرنیزی نیز در بازار دیده میشود که معمولا رادیاتور های تزئینی از جنس شیشه بوده با روی کار آمدن این نوع شوفاژ ها در پایانه های حرارتی تنوع جدیدی به چشم میخورد.
رادیاتور شوفاژ پره ای
علت نامگذاری برای این نوع شوفاز به این دلیل است که تعدادی پره در کنار هم این شوفاژ را ساخته اند که میزان گرمادهی به ازای تعداد پره و جنس رادیاتور بستگی دارد. باید دقت داشته باشید که در هنگام تعمیر شوفاژ نوع آن را حتما به تعمیرکار اعلام کنید تا موقعیکه در محل حضور می باشد تجهیزات لازم را همراه داشته باشد.
مزایای رادیاتور شوفاژ پره ای:
- قابلیت انتخاب تعداد پره رادیاتور با توجه به میزان گرمای مورد نیاز محیط
- در صورت خرابی یا سوراخ شدن پره امکان تعویض آن وجود دارد.
- میزان انتقال حرارت بالا (ضریب هدایت حرارتی نسبتاً بالا)
- نسبت به سایر انواع رادیاتور ها طول عمر و دوام بیشتر
رادیاتور شوفاژ پره ای در دو جنس های فولادی و رادیاتورهای آلومینیومی ساخته می شوند که انواع فولادی رادیاتور ها اغلب از ورق فولادی و به ضخامت ۱.۲۵ میلی متر ساخته شده و پره ها در کارخانه با پرس کردن ورقه های فولادی و همچنین جوش دادن آنها ساخته می شوند.
از معایب این نوع رادیاتور شوفاژ میتوان به عدم امکان تعویض پره ها و همچنین ظرفیت هدایت حرارتی آن که چون از جنس فولاد می باشد، نسبت به آلومینیوم کمتر می باشد. همچنین در برابر خوردگی مقاومت کمتری نیز دارند.
امروزه اغلب از رادیاتور پره ای که از جنس آلومینیوم می باشد استفاده می شود و رادیاتور های پنلی آلومینیومی به دلیل وزن کمتر و زیبایی که دارند در بیشتر منازل جای خود را تثبیت کرده اند. اما تنها پارامتری که ممکن است در هنگام خرید رادیاتور های فولادی را انتخاب شود، هزینه ی پایین رادیاتور های فولادی نسبت به رادیاتور های آلومینیومی می باشد اما توصیه میشود در محیط های مرطوب که احتمال خوردگی زیاد می باشد، حتما از رادیاتور شوفاژ آلومینیومی استفاده گردد.
رادیاتور شوفاژ پنلی
این رادیاتورها نسل جدیدی از های شوفاژ میباشند که اغلب از ورقهای فولادی ۱.۱۵ یا یک ماه از دو میلیمتری ساخته می شوند در این نوع رادیاتور ها به دلیل برخورداری از سطح حرارتی صاف می باشد، گرمای یکنواخت تری نسبت به نوع پره ای دارند. از لحاظ کاربری استفاده از این نوع، تناسب بیشتری با دکوراسیون داخلی منزل دارند، از جمله مزایای رادیاتور شوفاژ پنلی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وزن کم
- زیبایی و شکیل بودن
- نیاز کمتر به گردش آب
- نسبت به نوع پره ای بازده گرمایی بیشتری دارد.
- درصد انتقال حرارت بیشتر به وسیله تشعشع و در نتیجه برخورداری از آسایش حرارتی بیشتر
- به دلیل این که از جنس فولاد می باشد، سازگاری بیشتری با پکیج ها دارد.
رادیاتورهای پنلی در انواع مختلفی مثل پنیر معمولی یا پنلی، ستونی و ویترینی در بازار یافت می شوند که یکی از مشکلاتی که این رادیاتورها دارند در صورت زنگ زدگی و یا سوراخ شدگی حتما باید تعویض شود و این از بزرگترین مزایای این سیستم رادیاتور شوفاژ می باشد.
رادیاتورهای حوله خشک کن
رادیاتورهای حوله خشک کن که اغلب در حمام جایگذاری شده است به منظور خشک نمودن حوله و لباس از آنها استفاده می شود و در بعضی موارد نیز برای گرم کردن حمام از این رادیاتورها داده می شود این نوع رادیاتورها از پنل هایی با لوله های افقی تشکیل شده است که حوله و لباس را بر روی این لوله ها آویز می کنند.
2019-10-22 انواع پکیج و رادیاتور بدون دیدگاه اصول نصب پمپ آب انواع رادیاتور شوفاژ انواع مدل های پکیج ایران رادیاتور تعمیر پکیج ایران رادیاتور تعمیر پکیج بوتان رادیاتور تزئینی پکیج ایران رادیاتور
تعداد دیدگاه ها برای این مطلب: 0 دیدگاه